KAKO PRATI AUTOMOBIL NA

GTECHNIQ NAČIN

TOP TIP:

Ako je moguće, automobil perite na mjestu koje je zaštićeno od sunčevih zraka, čime se sprječava brzo sušenje pjene i nastanak fleka. Ako to nije izvodljivo, tada perite dio po dio površine automobila i odmah otklonite pjenu s većom količinom vode.

Ako su felge i ukrasni poklopci/ratkape jako zaprljani, prskajte na felge W6 sredstvo za čišćenje Felgi i Metalnih površina i W5 Citrus za Pretpranje na okolne površine i na luk kotača.

Pustite W5 i W6 materije da djeluju 3-5 minuta. Za to vrijeme će se dijelovi naslage rastvoriti, a W6 će poprimiti ljubičastu boju.

Gumenim crijevom, ili još bolje uređajem za pranje pod visokim pritiskom temeljno poprskajte kotače, blatobrane i okolne površine, čime će se odstraniti toliko prljavštine, koliko je moguće ,,bez dodira”. Ako još uvijek ima nečistoće na površini, ponovite prva dva koraka i prije poljevanja vodom, koristite odgovarajuće četke za čišćenje i nakon toga polijte vodom.

Napunite jednu kantu Gwash vodom za pranje, a drugu kantu običnom, čistom vodom. Ako je moguće, na dno kante postavite zaštitu od pijeska, da se zrna pijeska ne bi uzburkala u vodi. Potopite rukavicu za pranje u kantu s vodom za pranje, zatim temeljno operite kotač i okolne površine. Nakon pranja, rukavicu dobro isperite s čistom vodom, čime se sprječava da se odstranjena prljavština prenese u kantu s vodom za pranje. Nakon toga, isto ponovite na slijedećem kotaču.

Pomoću uređaja za pranje pod visokim pritiskom, počnite horizontalno nanošenje W4 Aktivne Pjene počevši od donjeg dijela prema gornjem i to na cijelu površinu automobila. Ako Vam takav uređaj nije dostupan, tada koristite kanister i omjer maksimalno 1:5 , ovisno o stupnju nečistoće automobila.

Nakon nanošenja kemikalija, (W4 ili W5), ostavite ih da djeluju 5 minuta, nakon toga detaljno isperite automobil, ako je moguće, pod visokim pritiskom.

Ako se na automobilu još uvijek zadržala prljavština, tada poprskajte površinu s W5 Citrus Sredstvom Za Pretpranje u omjeru 1:5, ostavite da djeluje 1-2 minute, nakon toga, detaljno operite čistom vodom.

Ako na prednjem dijelu automobila primjetite ostatke insekata, na datu površinu prskajte W8 PH neutralno Sredstvo za Rastvaranje/Odstranjivanje ostataka insekata, ostavite da djeluje 3-5 minuta, nakon toga, detaljno operite površinu čistom vodom.

NAPOMENA

W6, W7 i W8 pretpranje se po Vašem nahođenju može više puta ponoviti, ovisno o prljavosti automobila. U ekstremnom slučaju, može se koristiti MF1 Zeror Mikrofiber Krpa za Čišćenje u slučaju odstranjivanja težih zagađivača.

Ako niste primjenili korake između 5.-8., tada operite automobil jačim mlazom vode, da odstranite blaža zagađenja s površine. Jednu kantu napunite vodom u kojoj je Gwash šampon, a drugu kantu napunite čistom vodom. Ako je moguće, na dno kante postavite zaštitu od pijeska, da se zrna pijeska ne bi uzburkala u vodi. Potopite rukavicu u kantu s vodom za pranje i operite površinu cijelog vozila, nakon toga, detaljno operite čistom vodom.

Nakon pranja, ponekad ostaju crne mrlje na sjajnoj površini. To je talog od katrana. Na toj površini upotrijebite W7 Sredstvo za Odstranjivanje Katrana i Ljepila. Vodite računa o tome, da W7 ne dođe u dodir s elementima od umjetnih materijala, s folijama, elementima koji su od gume, registarskim oznakama.Ostavite sredstvo da djeluje 1-2 minute, a prije polijevanja/pranja vodom, u datoj situaciji oprezno prebrišite s mikrofiber krpom. 

Prijedlog:

Pranje uvijek počnite od gornjeg dijela automobila (krov automobila, poklopac haube, poklopac prtljažnika) i nastavite k donjem dijelu vozila. Rukavicu za pranje pomičite paralelno s ,,linijama” automobila, bočno, ili napred-natrag. Pranje s kružnim pokretima, može izazvati ogrebotine.

Temeljito operite automobil s mnogo vode, ili uređajem za pranje pod visokim pritiskom. Pri tome, obratite pažnju, da ostaci šampona i drugih kemikalija budu odstranjeni s površine.

Osušite sve vanjske površine automobila s MF2 Zero Scratch Mikrofiber Krpom Za Sušenje ili , s MF4 Mikrofiber Dijamantnom Krpom. Samo postavite krpe na površinu i povucite ih prema sebi. Nemojte dopustiti da se automobil sam po sebi osuši, jer lako mogu nastati vodene fleke nakon sušenja vodenih kapi. 

Napomena:

Kada su suvremeni automobili u pitanju, nemojte nikada koristiti pravu kožnu krpu za sušenje, pošto su to vrlo tvrdi materijali i lako mogu oštetiti sjaj suvremenih automobila.

Koristite G6 Antistatičko Sredstvo Za Čišćenje Staklenih Površina, u cilju čišćenja površina bez fleka.

Naprskajte QD Sredstvo Za Brzo Čišćenje na jednu Mikrofiber Krpu Za Brisanje, zatim prebrišite cijelu površinu na kojoj je izvršeno poliranje, da bi se izbjegao efekat nastanka tzv. ,,traka” i moguće fleke.

Nakon što se kotači u potpunosti osuše, koristite AP3 Dual Aplikator Disk, u cilju nanošenja T1 Sredstva za Trajnu Njegu Gume i Felge, ili T2 Sredstva za Njegu Gume.

ZAVRŠENO JE!

Dodatne informacije ćete pronaći na internet stranici: gtechniq.hr/videozapisi